PZV Ramsgate Tocht 2016 – deel 4

IMG_2774Van Burnham on Crouch naar Ipswich

Weer een laat vertrek om te profiteren van de uitgaande stroming op de Crouch en de vloedstroom op de Orwell. Wederom is het grootste deel van de vloot al vertrokken. En wederom het zelfde clubje boten dat nog iets later vertrekt.

Een relaxt windje vandaag. Vlak onder Buxley Sand volgen we de Swallowtail om – met nog even 0,8 meter water onder de kiel – via de Spitway aan de noordkant van het Gunfleet Sand windpark in de Wallet te komen. Redelijk dicht onder de kust vervolgen we onze weg naar de boei die de ingang van het Medusa Channel aangeeft. De wind laat het echter afweten vandaag. Ik herinner me nog de eerste keer dat ik hier (met de Livnära) voer, met een bakstag 25 knopen vanuit het noorden op weg naar de Titchmarsch Marina. Dat was toch anders 🙂 Nu voor het lapje door het ‘kanaal’ richting Felixstowe, langs het finish schip van de Vuurschepen race, en de Orwell op. Hier hebben we al snel de motor aangezet.

Nog eenhalf uurtje wachten voor de sluis naar de Ipswich Haven Marina en we konden weer aanleggen naast de Analyse.

De volgende (donder)dag een rustdag, met excursie naar een microbrewery, gelegenheid om Ipswich te bezoeken en inkopen te doen en ‘s-avonds ons Captains Dinner met o.a. pubquiz van de Zeuntjes en de uitreiking van de Navigator’s Trophee door Annemieke aan Piet. Het was werd een gezellige dag / avond. De volgende dag zouden de PZV schepen weer afvaren richtiong thuishaven, maar de Prudence zou op ‘burenbezoek’ gaan bij de Kustzeilers die in Lowestoft waren neergestreken voor hun diner. Vroeg naar bed en morgen vroeg weer op dus.

 

 

 

Advertenties